2008. október 26., vasárnap

ALOXIS -miért?mindenkinek....

Aloxis : A Nova Nutria cég hatékony antioxidáns készítménye, mely lepusztítja a szervezetünkben elszaporodott szabadgyököket. A benne lévő összetevők szinergikus - azaz egymást erősítő - hatása révén a vér oxigénszintjét 20-30%-kal megemeli, ezért ajánlott sportolóknak is a teljesítmény fokozására. A szinergikus hatás az MNCS gyártási technológia eredménye.
Bizonyítottan nem doppingszer!

Összetevői:Szőlőmagpor- OPC tartalommalMaitake gombaShiitake gomba- Lentinus edodesKínai henyógomba (cordyceps sinensis)Kelp : Barna algaCoenzyme Q10Nézzük kicsit részletesebben: Szőlőmagpor - OPC tartalommal

A gyümölcsben többfajta polifenol tálható, melyek gyulladásgátló hatásúak és fokozzák a szervezet ellenálló erejét. Ezek közül a kémiai vegyületek közül több az addig ismert legerősebb antimutagén hatást fejtette ki állatkísértekben, emellett antioxidáns aktivitással is rendelkezik, így kedvez a rák megelőzésének. A polifenolok segítenek még a vérnyomás és vércukorszint szabályzásában, valamint rugalmasan tartják a véredényeket.
Kanadai kutatók megállapították, hogy mind a szőlőszemek belsejéből, mind a héjából készült kivonat többféle vírust, köztük a gyermekbénulást okozó vírust és a herpesz vírust is igen erélyesen inaktiválta. Ez a tulajdonsága a polifenolok családjába tartozó tanninnak köszönhető, ami a vírus felszínéhez kötődve megakadályozza annak a sejtreceptorhoz való kapcsolódását, ezáltal a fertőzés kialakulását. A vörös szőlőben található polifenolok és tanninok azonban az arra érzékenyeknél migrént válthatnak ki.

A vörös szőlő apró magjaiból készült (bio)flavonoidtartalmú kivonat Európában az egyik leggyakoribb gyógyhatású készítmény. A flavonoidok hatékony antioxidáns tulajdonsággal bíró növényi vegyületek, melyek a szabadgyökök roncsoló hatásától védik a szervezetet. A szőlőmagkivonat többszörösen felülmúlja a C vagy az E-vitamin antioxidáns hatását, szívbarát és rákellenes tulajdonságai miatt vált népszerűvé. Javítja az erek állapotát; csökkenti a szívinfarktus és a szélütés veszélyeit, erősíti a hajszálereket, fokozza a véráramlást.

Maitake gomba
A gombának a különböző vírusok elleni hatásvizsgálata nagy intenzitással folyt és folyik világszerte. Már az 1960-as évek közepén megállapították, hogy a gomba kivonata hatékony az influenza vírussal szemben. A micélium, termőtest, de még a spórák kivonata is javította állatkísérletekben a vírusokkal szembeni ellenálló-képességet.1987-ben különítettek el a gomba termőtestéből olyan anyagokat, melyek a közismert dohánymozaik vírus ellen védtek. A gomba micéliumából készített kivonat jelentősen gátolta a herpesz vírus egy típusának (HSV-1) szaporodását.HIV-fertőzött betegeken végzett kísérletek olyan bíztató eredményekkel is jártak, amelyek a vizsgálatok további folytatását, illetve kiszélesítését teszik indokolttá.

Shiitake gomba- Lentinus edodes
A hagyományos ázsiai gyógyászat már évezredek óta ismer és nagyra értékel bizonyos gombákat, többek között a shiitakét - gyógyhatása miatt.Hatásai : javítja a szervezet ellenállóképességét, csökkenti akoleszterinszintet, gátolja a véralvadást, elősegíti a rák gyógyulását. Újabb vizsgálatok utalnak a shii take gomba (illetve kivonatának) a fogszuvasodást okozó baktériumokra tett gátló, azaz számunkra kedvező hatására.Gyógyászati alkalmazása : A szervezet immunrendszerének komplex erősítése.

Kínai hernyógomba (cordyceps sinensis)
Javítja a szervezet regenerációját,véd a savasodás ellen. Baktérium-, daganat-, vírusellenes, antioxidáns hatású, vérnyomás-, vércukorszint szabályozó, megakadályozhatja az erekben a lerakódásokat, koleszterin- és vérzsírszint-csökkentő, serkenti az immunrendszert, figyelemreméltó stresszoldó, hat a vesére, májra, tüdőre, légzőszervekre, afrodiziákum.

Kelp : Barna alga
Általában: A tengeri alga nagy koncentrációban tartalmaz természetes növényi jódot, ami lassan szívódik fel a szervezetben, így jóval biztonságosabb, mint a vegyi eredetű jód .Sós mellékíze van, és sokan só helyett használják. Tartalmaz még folsavat, vasat, kálciumot, káliumot, magnéziumot, cinket és minden nyom elemet. Jó rost és fitonutriens forrás pl. gazdag klorofillban.

Előnyei: A mellékpajzsmirigy megfelelő működését támogatja, ami a jó növekedéshez, energiaszinthez, és anyagcseréhez szükséges. Segít a daganatok növekedésének és a rákkeltő mutációk megelőzésében. A sejthártya felépítésében segít. Természetes antibiotikumként működik, segít az izületgyulladások, bőrbetegségek, húgyuti problémák és gyomorfekély legyőzésében .Erősíti az immunrendszert.Coenzyme Q10
A Q10 egy olyan enzim, ami alapvető a sejt energiatermelésének folyamatában, egyfajta létfontosságú katalizátor, ami egyes biokémiai folyamatokat felgyorsít vagy valamilyen más irányba terel. Főleg a sejt energiatermelő gyárában, az un. “mitokondriumban” található, itt történik ugyanis a tápanyagok energiává való átalakítása. Energiára van szükség (amit a Q10 szállít) a sejt légzéséhez, táplálkozásához, szaporodásához ill. anyagcseréjéhez. A Q10 csökkenése esetén energiahiány lép fel, ami a sejt működésének megzavarodását esetleg leállását okozhatja.
A Q10-et szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, de e kor után szintje hanyatlani kezd. A normálisnak mondható szint 25%-os csökkenése szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, magas vérnyomáshoz és számos más betegséghez vezethet. Legnagyobb hatását klinikai tesztek alapján a szabadgyökök lekötésében fejti ki, ezáltal megakadályozza a rákos sejtek elszaporodását. Főleg állatkísérletekben és vér és nyirokszervi betegségekben figyelték meg ezt a hatást. Másrészt krónikus, és egyben súlyos fertőzésekben (pl. AIDS) megfigyelték a Q10 hatására javuló klinikai állapotot, ill. társ-szövődmények kialakulásának csökkenését.
Legnagyobb hiányát szívbetegségben mutatták ki. A különböző káros behatások és magas vérzsír értékek hatására sok agresszív szabad gyök szabadul fel a szervezetben, amik megbontják az érfal-belhártya integritását, elősegítik zsír és mész lerakódását az érfalon belül, amik aztán nőnek, megrepednek, és fokozott vér-alvadékonyságot kiváltva helyileg előidézik az éren belüli vérrög képződését. Ha a vérrög teljesen elzárja az adott koszorúeret, bizonyos idő elteltével szívizominfarktus alakul ki. E vitaminnal a Coenzyme hatása fokozható, hasznosulási folyamata jelentősen felgyorsítható. Kutatások feltárták, hogy a Q10 koenzinmek jótékony hatása van a különféle allergiák, az asztma és légúti megbetegedések esetén is. Ugyancsak alkalmazzák az agyműködés rendellenességeinek kezelésében, ha ezek az anomáliák skizofréniával és Alzheimer-kórral függnek össze.
Jó eredményeket értek el az öregedés folyamatának lassításában is, továbbá elhízás, candídiasis, sclerosis multiplex (az idegrendszer legkülönbözőbb helyein körülírt gócokban jelentkező, a velőshüvely elvesztésével járó kórfolyamat), foggyökérbetegségek, fogínysorvadás és cukorbetegség kezelésében. Döntő szerepet játszik a Q10 az immunrendszer hatékony működésében és az öregedési folyamatok gátlásában. Mellékhatása nem ismert. A Q10 semmilyen módon nem gátolja a szervezetet abban, hogy továbbra is előállítsa a saját maga által kitermelni képes mennyiséget. Nem kell tehát félni attól, hogy a Q10 szedése leszoktatja a szervezetet arról, hogy a szedés megkezdése után továbbra is Q10-et termeljen.

Nincsenek megjegyzések: